#meolemmekokoomus

Helsingin kokoomuksessa menetimme eilen pormestariehdokkaan. Se ei kuitenkaan muuta kokoomusta puolueena eikä siirrä meitä puoluekentällä. Meille jäi loistava kattaus liberaaleja ympäristöasioistakin kiinnostuneita ehdokkaita, Malmin lentokentän puolustajia, kaupunkiautoilun kehittäjiä, joukkoliikenteen käyttäjiä, opetuksen uudistajia, ilmaisen toisen asteen kriitikoita, yhden vyöhykkeen lipun kannattajia jne. Meillä on mielipiteitä monesta ja jokaisella omansa. Kokoomuksessa tulee toivottavasti aina olemaan eritavoin ajattelivia ihmisiä, kuten puolueen nimikin viittaa. En kannata tasapäistämistä, vaan yksilön vapautta hyvässä hengessä yhdessä tekien.

Tuntuu välillä siltä, että ulkopuolelta meitä ajetaan äärilaitoihin, vaikka keskelläkin on hyvää tilaa. Itse ajattelin pysyä siellä eli eteenpäin yhdessä tekien, rakentavasti keskustellen. En aio valita kuulunko persu-kokkareihin vai viher-kokkareihin. En laisinkaan kannata ääriajattelua enkä tahallista vastakkainasettelua. Vaadin saada puhua asioista asiallisesti sekä ratkaisukeskeisesti, sillä kaupunginvaltuutetun tehtävä on yhdessä muiden valtuutettujen kanssa etsiä Helsingille parhaat ratkaisut niin ympäristöasioissa kuin maahanmuuton ongelmakohdissa.

Olen jo vuosia puhunut peruskoulun opettajana maahanmuuttajanuorten haasteista. Vuoden valmistavan opetuksen jälkeen siirrytään suoraan yleisopetuksen ryhmään. Mitä vanhemmasta oppilaasta on kyse, sitä vaikeampaa on saavuttaa aito jatko-opintokelpoisuus ja edelleen kyky saada työpaikka sekä ote omasta elämästä. Tämä turhauttaa nuoria. Kysymys on myös tulevaisuuden yhteiskuntarauhasta. Minulla on tähän myös ratkaisuehdotus. Maahanmuuttajanuorten haasteista puhuminen ei tee minusta persu-kokkaria, aivan päinvastoin.

Koen myös voimakkaasti, että kaupunkiluonto on tärkeää ja säilyttämisen arvoista. Jokainen mäennyppylä ja haagalainen urheilukenttä ei voi peittyä talojen alle. Haluan kierrättää kotona ja etsiä ratkaisuja helppoon ja vaivattomaan jätehuoltoon. Kuljen työmatkani kävellen säässä kuin säässä, harvoin käytän julkisia. Mikäli en voi kulkea kävellen, taloudellisesti edullisin vaihtoehto itselleni on tällä hetkellä oma auto. Tämä ei varmaankaan ollut vyöhykeuudistuksen tarkoitus. Kannatan yhden vyöhykkeen lippua henkeen ja vereen, sillä se olisi mielestäni todellinen ekoteko. Ja tietysti myös helsinkiläisten etu. Tämä ei kuitenkaan tee minusta viher-kokkaria.

Olen perusopetuksen puolustaja, liberaali ympäristöasioista sekä taloudellisesti kestävistä ratkaisuista kiinnostunut KOKOOMUSLAINEN ja paljon muuta. Piste.

#meolemmekokoomus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *