Näin tässä kävi

Helsinkiin on saatu valittua uusi valtuusto seuraavalle neljälle vuodelle. Kaupunkilaiset ovat puhuneet ja on aika katsoa mitä meille kuntapoliitikoille on kerrottu.

Pääkaupungin valtuustoon on aina kulkenut vaativa tie, jota ei ilman sinnikästä kampanjointia voi kulkea loppuun. Tästä huolimatta tällä kertaa on pakko todeta, että valtuusto on poikkeuksellinen. Helsingissä valituksi tuli kolme ministeriä, 20 kansanedustajaa, yksi europarlamentaarikko sekä kolme apulaispormestaria. Myös muista valituista suuri osa on entisiä kansanedustajia, kansanedustajien avustajia, puolueiden työntekijöitä tai muita nimiehdokkaita. Kun Helsingin kaupunginvaltuusto kokoontuu, täytyy Arkadianmäen siksi aikaa hiljentyä 🙂

Tällä kertaa ei äänestetty kentän arjen osaajia. Varsinaiseksi valtuutetuksi tuli valittua vain yksi opettaja, lisäksi muutama opettajataustainen valtuutettu. Opettajia putosi myös varavaltuutetuista. Lääkäreitä ja terveydenhuollon arjen osaajia valittiin enemmän 🙂 Saimme siis tällä kertaa todella kovatasoisia politiikan osaajia valtuuston täyteen. Luvassa on varmasti mielenkiintoisia ja pitkiä kokouksia. Toivottavasti kaikki, myös ministerit, ehtivät työkiireiltänsä paikalle. Pääkaupunki ansaitsee, että päätettäviin asioihin perehdytään ja päätökset tehdään jalat kentän arjessa. Myös pää olisi hyvä vetää aatepilvestä hieman lähemmäksi arjen nurmikenttää. Kaupunginvaltuuston tärkein tehtävä on nimittäin helsinkiläisten sujuva arki tänään ja ihan jokaisena päivänä.

Numero 325 kiittää ja kuittaa sekä suuntaa katseensa tulevan valtuustokauden mielenkiintoisiin luottamustehtäviin. Monet päätökset tehdään lautakunnissa ja jaostoissa eli tärkeitä päätöksiä paikkojen jakamisesta meidän ehdokkaiden kesken on vielä edessä. Valtuustopaikka jäi tällä kertaa saamatta ja äänimäärä putosi, mutta olen jälleen hämmentyneen kiitollinen 276 äänestä. Kiitos teille arjen äänen kannattajille!

🙂 Sanna-Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *